Eten als God in FrankrijkSchuif mee aan tafel bij Belgen die hun huis in Frankrijk openstellen voor reizigers. Proef hoe gul ze de rijkdom van de Franse keuken koppelen aan Belgische gasturijheid.Peter Jacobs en Erwin De Decker, de auteurs van de bestsellende reisgids Thuis in Frankrijk: Logeren bij Belegen, selecteerden twintig originele menu’s van Belgen die in Frankrijk chambers d’notes hebben en’s avonds hun gasten aan de table d’hotes uitnodigen. Kris Vlegels reisde hen achterna en fotografeerde het gepassioneerde werk in de keuken en de gezellige ambiance bij de gasten. Samen aan de lange houden tafel, op het terras of bij het zwembad, onder de sterrenhemel, naast de kruidentuin. De geur van lavendel en het getrirp van krekels. Een goed gesprek, en vooral: lekker eten en drinken.Lam van de baat van de Somme, meloen van cavaillon, foie gras uit de P gord, geitenkaas in de C nnes, kastanjes uit de Ard e, wilde asperges van de Languedoc…Streekproducten en groenten uit de moestuin worden hier degelijk klassiek bereid of met fontasie verwerkt in exotisch aandoende gerechten.Zestig recepten die je doen verlangen naar la douce France Kortom : herbeleet de vakantie op je bordPeter Jacobs is toeristisch en culinair journalist bij de krant De Standaard. Hij publiceerde eerder...
Al verkrijgbaar vanaf € 19,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 19,95 | Bestellen |