Verdwaal je in de wijnkaart in het restaurant? Ben je de klassieke kaas- en wijnavonden beu? Serveer je al jaren rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis? Het kan anders! Met bier! 'Bordje bier' laat je kennismaken met de rijke smaak van onze bieren. Zo combineren witbieren goed met romige visbereidingen en salades en zijn oudbruine bieren heerlijk bij garnaal. De gebrande toetsen van gegrild vlees of de barbecue komen overeen met de smaken van gebrande mouten. Maar we kleuren ook buiten de lijntjes. We drinken bijvoorbeeld donker bier bij gerechten met blauwe kaas of bij Gentse waterzooi met witte balsamico. De bierkeuken is één grote speeltuin. 'Bordje bier' bevat 40 recepten met de bijhorende bieren, deskundig voorgeproefd door de 'bier musketiers': bierkok Hilaire Spreuwers, brouwer Bart Durlet, bierproever Ariël Meusen en auteur Erik Verdonck. Leef je uit in de keuken, proef, experimenteer en geniet van de verrassende smaak van bier op je bord.
Al verkrijgbaar vanaf € 9,90.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 9,90 | Bestellen |
België is een echt bierland. Met meer dan 400 (!) brouwerijen zijn er dan ook heel veel verhalen te vertellen. Bierkenner en rasechte storyteller Erik Verdonck focust in dit boek op 50 brouwerijen, groot en klein, en vertelt de leukste, grappigste en...
?Brouwerijtoerisme zit in de lift. Je kunt de meeste grotere brouwerijen in ons land bezoeken, wordt er deskundig rondgeleid en proeft er achteraf de bieren. Maar je kunt een brouwerijbezoek ook combineren met een ontdekkingsreis in de stad of regio....
De Belgische biercultuur is door UNESCO erkend als immaterieel werelderfgoed. Onze brouwerijen, bieren en brasseries staan daar met stip genoteerd. Bierstronomie laat je genieten van de beste brasseriegerechten waarmee onze Belgische bieren zo heerlijk...