In Café Mazahar laat MERIJN TOL de mediterrane zon op je bord schijnen: van Beiroet tot Palermo, van oost tot west. Een plek waar oranjebloesems geuren, je lekkere muziek hoort en waar lange tafels klaarstaan met de heerlijkste gerechten. Café Mazahar bevat ruim tachtig recepten – waarvan zeventig vega of vegan – voor modern mediterraan comfortfood, waarbij Merijn zich liet inspireren door de tradities van de Meditérranée. Want traditie moet je vandaag vieren en meenemen naar morgen. Dit kookboek geeft een geheel eigen culinaire kijk op de Meditérranée. Vol zalige, simpele en als bonus gezonde heerlijkheden van ochtend tot avond. ‘Je voelt dat het mooie boek Café Mazahar voortkomt uit Merijns grote passie voor Libanon en het Libanese eten.’ – Claudia Roden‘Merijn kookt precies zoals ik het graag zie: met veel crispies, frisse smaken, idioot veel kruiden en genoeg platbrood om alles mee op te scheppen. Haar smaken zijn perfect in balans, waardoor je al haar recepten keer op keer opnieuw maakt.’ – Emma de Thouars ‘Een oogverblindend en inspirerend kookboek, gevuld met heerlijke, zonovergoten recepten die je meenemen op een reis naar onbekende, maar toch vertrouwde plekken.’ – Sami Tamimi, chef en prijswinnend auteur van Falastin, Jeruzalem en Ottolenghi...
Al verkrijgbaar vanaf € 34,99.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 34,99 | Bestellen |
Wat is arganolie? Waar koop je smen? Hoe ruikt oranjebloesemwater? En wat is het lekkerst met sumac? In Arabia bij je thuis leggen Merijn en Nadia alles uit over die typische Arabische ingrediënten: hoe je ze gebruikt en waar je ze kunt kopen. En die...
Beiroet, die magische mediterrane stad aan de zee, waar het altijd bruist, waar het altijd leeft, viel op 4 augustus 2020 in een paar seconden stil door een enorme explosie in de haven. Een belangrijke reden voor Merijn Tol om met deze herziene uitgave...
Van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma'moul Van kibbeh, tabouleh en mezze tot fatteh, mujadara en ma'moul: geen keuken in het Midden-Oosten wordt zo geroemd als de Libanese keuken. Libanon is een klein land met een enorm rijke en verfijnde...