Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van China. koken in de wereld
 

China. koken in de wereld

Xiao Hui Wang

Als een reiziger China bezoekt en dan niet de Grote Muur gaat zien, is dat jammer, maar als hij in Peking komt en dan geen Pekingeend gaat eten, heeft hij werkelijk wat gemist. Uit dit spreekwoord blijkt hoezeer de Chinezen hun kookkunst waarderen. De Chinese keuken dankt haar veelzijdigheid niet alleen aan de enorme uitgestrektheid van het land en de talrijke, diverse bevolkingsgroepen met hun eigen culinaire tradities en de aan het klimaat aangepaste verschillende landbouwvormen en - produkten. Ook de fantasie waarmee de Chinezen van de eenvoudigste ingrediƫnten de meest afwisselende gerechten wisten te creƫren en hun levenslustige aard, waarbij lekker eten als het middelpunt van het leven wordt beschouwd, hebben hier veel toe bijgedragen. "Peng Tiao- is de Chinese uitdrukking voor koken, maar deze twee woorden houden veel meer in dan er bij ons onder wordt verstaan. "Peng" betekent "garen" in de betekenis van voedsel dat niet meer rauw is, terwijl Jiao" zich door de begrippen "kruiden" en _verfijnen" laat vertalen. Voor de bron van de Chinese kookhistorie moeten we 300.000 jaar teruggaan naar de tijd van de Peking-mens die toen al de voordelen van "Peng" ontdekt had. Reeds rond 2000 v Chr. hadden de mensen er al een grote verscheidenheid aan bronzen keukengereedschap ontwikkeld....

Al verkrijgbaar vanaf € 26,99.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 26,99 Bestellen
Bol Sale 2024
Bol Sale 2024