Atlas over Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed - Ontdek de Wadden in al haar facetten - Prachtig vormgegeven met luchtfoto's, infographics en vele honderden unieke Bosatlaskaarten - Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking. Atlas over Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed, het enige natuurlijke Werelderfgoed dat Nederland rijk is, in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking. Honderden kaarten, illustraties en foto's - van luchtfotograaf Karel Tomeï en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit - geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland. Nergens ter wereld is er zo'n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is één van 's werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina's wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied. De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl...
Al verkrijgbaar vanaf € 29,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 29,95 | Bestellen |
De Bosatlas van Amsterdam: de hoofdstad van Nederland in al haar facetten. De Bosatlas bevat onder anderen: - Honderden kaarten, afbeeldingen en foto's; - Over onder andere de stad en haar bewoners, bestuur en onderwijs, pontjes en trams en het Concertgebouw...
De Bosatlas van de duurzaamheid brengt een complex en actueel fenomeen in kaart. De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde heeft. Bijvoorbeeld in de vorm van klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies...
De Bosatlas van het voedsel laat zien hoe de voedselvoorziening van Nederland aan het begin van de 21e eeuw is georganiseerd. Gebruikmakend van gegevens uit onomstreden bronnen brengen we in kaart wat er allemaal gebeurt voordat voedsel op ons bord belandt,...