Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van De mijne is de beste
 

De mijne is de beste

Filip Jans

To stew or not to stew, that’s the question. In elk frietkot vind je stoofvlees en bij elk familiefeest staat het – hopelijk vaker dan soms – op het menu. Van de Gentse stoverij van Louis Paul Boon tot de Nationale stoofvlees-frietdag van Jeroen Meus, dat stoofvlees een Belgische klassieker is mogen we gerust zeggen. Op het eerste gezicht lijkt stoofvlees een simpel gerecht, maar over de ingrediënten en de bereiding worden van oudsher heel wat boompjes opgezet. Met rundvlees en mosterd… maar zonder bier? Met rundvlees, mosterd, bruin bier… en varkensniertjes? Het eindresultaat verraadt de hand van de meester. Heden ten dage heeft iedereen zijn eigen dirty little secret, zijn geheime recept. In ‘De mijne is de beste – Hét stoofvleesboek’ verzamelden Filip, Carl en Luc twintig recepten voor stoofvlees. Van oerklassiek en oer-Vlaams tot postmodernistisch en exotisch.

Al verkrijgbaar vanaf € 15,-.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 15,- Bestellen

Ook interessant

 
Afbeelding van De mijne is den beste
 

De mijne is den beste

Bezint eer ge begint! Spaghetti bolognese is Unesco-werelderfgoed. Puccini. Toscanini, Rossini, Verdi… Spaghetti! (Wim Opbrouck) Is er ooit mooier spaghetti bolognese gegeten dan in the Godfather? ‘Hey, come over here, kid. Learn something. You see,...

€ 15,-
Meer info

Bol Sale 2024
Bol Sale 2024