De Pakistaanse keuken is in ons land minder bekend dan de Indiase. Toch worden veel van de hier gevestigde Indiase restaurants gedreven door Pakistani.De Pakistaanse keuken is, historisch gezien, beïnvloed door de Perzen. Na de onafhankelijkheid van India en Pakistan zijn veel Islamitische Indiase gerechten in Pakistan geïntroduceerd. Door de snelle samensmelting van oorspronkelijke bewoners en immigranten is een echte Pakistaanse keuken ontstaan. Hierin hebben zowel Tikka’s, Karhai’s en Kebabs, Dais en Chapati’s, Tandoori’s, Poeri’s, Biryani’s en Halva’s hun plaats gevonden.Dit kookboek geeft interessante culturele achtergrond-informatie over een heterogeen land en biedt recepten van zulke uiteenlopende eet- en kookculturen als Masala-, Marinades-, Bhona-, Khonna Dum- en Tandoorimethodes. Bijna alle ingrediënten van de in dit boek vermelde recepten zijn in de winkel verkrijgbaar, in specifieke gevallen wordt aangegeven in welk type ethnische winkel. De Pakistaanse keuken is een verrassend en gevarieerd boek over een ten onrechte wat veronachtzaamd culinair gebied.
Al verkrijgbaar vanaf € 59,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 59,95 | Bestellen |