Naast vijftig nieuwe, praktische en vermakelijke stukken over voedingsmiddelen, waar Johannes van Dam al drie succesvolle boeken mee gevuld heeft (,i>Alles warm, Alles moet op en De tafel van tien), bevat Eten is een ambacht de ins en outs van 25 gerechten - van aardappelpuree en bouillabaisse tot brandade en wentelteef. Alles werd genoteerd vanuit de gedachte dat het het mooiste is te koken zonder recept, op basis van kennis en intuïtie. Daarnaast vertelt hij van alles over dranken, keukenmaterialen en tafelgereedschap. Op informatieve maar altijd prikkelende en verrassend smakelijke toon stelt Johannes van Dam voor eens en altijd vast dat eten een ambacht is - maar wel het leukste dat bestaat. "De manier waarop Van Dam over eten schrijft is voorbeeldig: met veel eruditie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een groot gevoel voor humor en een elegante manier van formuleren." - Rudy Kousbroek in NRC Handelsblad "Amusant, informatief en bovendien nog smakelijk ook." - Leeuwarder Courant
Al verkrijgbaar vanaf € 22,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 22,50 | Bestellen |
`Beste Johannes, nog nooit heb ik ongepelde cashewnoten gezien: hebben ze geen dop? `Ik heb engelwortelpoeder nodig voor een Iraans gerecht. Wat is het en waar zou ik het kunnen krijgen? `Moet je rabarber eerst schillen voor je hem gaat bereiden? `Weet...
Al meer dan dertig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als...
Al vijfentwintig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel,...