Door de toenemende belangstelling voor de mediterrane, vooral Italiaanse, keuken heeft iedereen tegenwoordig wel een flesje olijfolie in de keuken staan. Kleurige etiketten met olijfolie, aceite de oliva of extra vergine. Maar wat is extra vergine olijfolie nu eigenlijk en welke zou je moeten nemen voor specifieke gerechten? Welke olijfsoort zit erin en hoe lang is de olie houdbaar?Extra Vergine van Erik Spaans en Jolande Burg geeft antwoord op die vragen.In de landen rondom de Middellandse Zee geniet men al duizenden jaren van de gezondheidsvoordelen van en levensstijl waarin olijfolie een prominente plek inneemt. Naast een beschrijving van de soorten olijven, het productieproces en de verschillende types olijfolie komen in Extra Vergine de gezondheidsaspecten en het gebruik van olijfolie voor huidverzorging aan de orde. Natuurlijk bevat het boek ook tal van heerlijke recepten van Jolande Burg, geïnspireerd op de Spaanse, Franse, Italiaanse en Griekse keuken.
Al verkrijgbaar vanaf € 15,20.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 15,20 | Bestellen |
Gusto italiano is een historische, culinaire en vinologische rondreis door de 20 regio's van één van de meest smaakmakende landen van Europa: Italië.Het land staat bekend om haar culinaire kwaliteiten en die komen het best tot hun recht in de zogenaamde...