Over inmaken, drogen, inkelderen, inmaken in melkzuur, bewaren van brood, graan, eieren etc.Recepten voor het conserveren van oa. aardbeien, bananen, kersen, pruimen, aardappelen, bloemkool, courgette, mais, prei, tomaten, kruiden en paddestoelen.Er zijn vele manieren ons voedsel - groenten, fruit, kruiden, specerijen, paddestoelen en veel meer - houdbaar te maken. Hoe vaak wordt niet een prachtige oogst vernietigd of waardeloos gemaakt doordat de kennis en ervaring van goed conserveren ontbreekt? Wat heeft de hele oogst, al die zorg het hele jaar door, de omgang met de natuur, voor zin als de vruchten of direct gegeten moeten worden of hun voedingswaarde verliezen? Pitt Schorndorfer en Susi Schöning geven in dit boek verschillende conserveringsmethoden met de nadruk op een gezonde conservering, waarbij een maximum aan waardevolle voedingsstoffen bewaard blijft en een minimum aan chemische conserveringsstoffen gebruikt wordt. In het eerste deel beschrijven zij de verschillende methodes en achterliggende principes van bijv. inkelderen; inkuilen; drogen; bewaren van graan, brood, eieren; inmaken in melkzuur; wecken; verwerken tot sappen, wijn, marmelade, vruchten- boter, siroop, azijn. Het tweede deel bevat talloze recepten voor de conservering van diverse soorten fruit, groenten,...
Al verkrijgbaar vanaf € 69,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 69,95 | Bestellen |