De twaalf provincies van Nederland verschillen onderling veel van elkaar op het gebied van tradities, taalgebruik en landschap. Deze diversiteit is ook terug te zien in de Hollandse keuken. Nederland lijkt klein, maar elke provincie kent zo zijn eigen streekgerechten en lekkernijen. Die zijn vaak helaas in vergetelheid geraakt, maar ze zijn er nog wel, opgeschreven in oude receptenschriften of bijna versleten kookboeken. Het typische van sommige streekgerechten is dat ze in meerdere provincies voorkomen, waarschijnlijk als gevolg van 'meeverhuizen'. Verder valt op dat ingrediënten en bereiding van gerechten dikwijls per deel van een provincie iets verschillen, soms zelfs plaatselijk. In dit boek staat een alfabetische selectie van Groningse gerechten en lekkernijen als bloedbrood met rozijnen, klont, knipselbonenstamppot en nieuwjaarsrolletjes. In Groningse pot worden de Groningse keukengeheimen prijsgegeven.
Al verkrijgbaar vanaf € 8,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 8,50 | Bestellen |
Kookkunstjes De nieuwe reeks Kookkunstjes, bestaande uit maar liefst zes titels, herbergt tal van zeer originele recepten op uiteenlopend gebied. Stuk voor stuk echte traktaties. Per titel 50 kaarten met evenzovele smaakvolle recepten in een handig blikken...
Abracadabra is zo’n boek waarbij je het water in de mond loopt. Allemaal kleine, originele, opvallende, indrukwekkende en verslavende gerechtjes met een betoverende werking: meloen gazpacho met krokante ham, mini-visloempia’s, dimsumvariaties, coquilles...
Hebben sommige voedingsmiddelen echt zinnenprikkelende eigenschappen? Of is het regelrechte lulkoek? Met de recepten in dit boek combineer je het culinaire met het passionele, van 10u 's ochtends tot na middernacht.Lees, leer bij, en geniet... En deze...