Volgens historici zou in 1674 het eerste restaurant ter wereld zijn geopend. Veel meer dan de naam weten we er niet van: Le Procope. Het zou nog tientallen jaren duren voordat het fenomeen in de samenleving voet aan de grond kreeg. Naar achteraf is gebleken in de periode waarin de eerste koningshuizen op het punt van verdwijnen stonden en de grandeur van de adel tekenen van verval begon te vertonen. In de Noordelijke Nederlanden was de Gouden Eeuw zo goed als voorbij en probeerden stedelijke adel en burgerij met veel uiterlijk vertoon het economisch verval zo goed mogelijk te verbloemen.Dat vertoon betrof het culinaire. Het koksvak verbreidde zich snel en de eerste grote chefs begonnen hun kennis op schrift te stellen, als een handreiking aan de velen die in hun voetsporen zouden treden. Zij waren de voorlopers van de auteurs van latere standaardwerken van wie de naam inmiddels een magische klank heeft gekregen. Van Escoffier en Pellaprat bijvoorbeeld.Met deze uitgave willen wij de receptuur van de klassieke keuken globaal vastleggen en zo een bijdrage leveren aan het levend houden van de basisbeginselen van ons vak. Natuurlijk hebben we dat gedaan voor de oude rotten in het vak, die met plezier en nostalgie door dit boek zullen bladeren om nog eens terug te lezen in 'hun' tijd een...
Al verkrijgbaar vanaf € 22,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 22,95 | Bestellen |