Topgerechten uit de Joodse keuken Het traditionele Joodse restaurant Hoffy’s is al meer dan dertig jaar een begrip in de gastronomie. Sinds het veelbesproken bezoek van tv-chef Jeroen Meus aan de broers Hoffman voor zijn televisieserie "Goed Volk" en de passage over Hoffy’s in "Mazzeltov" (2017) is het Antwerpse restaurant bekend in heel Vlaanderen en Nederland. Het Jodendom kent vele tradities en rituelen, ook in de keuken. Het gebruik om koosjer te eten is algemeen bekend, maar minder bekend is dat bij elk van de vele Joodse feesten aparte gerechten horen. De religieuze kalender bepaalt welke maaltijd op tafel komt. Zo zijn er bijvoorbeeld de typische visballetjes op de wekelijkse sabbat, latkes of aardappelkoekjes tijdens Chanoeka, en de gevulde kool, pepers en aubergines voor het Loofhuttenfeest. Voor dit boek duiken de broers Hoffman in de rijke geschiedenis van de Joodse rituele feestmaaltijden en schrijven ze hun familierecepten voor deze gerechten neer, die van generatie op generatie werden overgedragen. De recepten zijn ingedeeld in zes aparte hoofdstukken. Vijf ervan verwijzen naar Joodse feesten: 'Rosj Hasjana' (Nieuwjaar), 'Pesach' (Pasen), 'Soekot' (het Loofhuttenfeest), 'Chanoeka' (het Lichtfeest), en de wekelijks terugkerende 'Sjabbat' (sabbat). Daarnaast vind...
Al verkrijgbaar vanaf € 34,99.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 34,99 | Bestellen |