JENEVER VAN KORREL TOT BORREL, Stefaan van LaereJenever. Van korrel tot borrel leidt je door de geschiedenis van het ‘druppelke’ en langs een 25-tal gepassioneerde stokers en distilleerders. De ene runt een commercieel bedrijf en verovert een positie op de drankenmarkt. De andere doet het bewust kleinschalig en kiest voor ambachtelijke kwaliteit. Sommige jeneverstokers koesteren oude traditionele recepten, andere zijn creatief en lanceren nieuwe fruit- en creamproducten. Het resultaat? Een bonte waaier aan drankjes die het ooit klassieke en populaire borreltje nieuw leven inblazen. Of het nu gaat om de typische Hasseltse jenever, de Waalse pèkèt, de Hollandse borrel of de jenevers van O’de Flander, zowel het drankje als het verhaal erachter zijn de moeite waard om te ontdekken. Vaak liggen jeneverstokerijen in een prachtige streek of beschikken ze over een indrukwekkende infrastructuur. Waarom zouden de stokerijen geen uitstapje waard zijn, gevolgd door een proeverij? En voor wie helemaal de smaak te pakken krijgt, is er na elk hoofdstuk een passend jeneverrecept. Een recept van de auteur zelf, een klassieker uit de volkskeuken of een recept van een restaurateur die overtuigd is van het interessante smaakpalet van jenever. In een apart gastronomisch luik gaan drie chef-koks...
Al verkrijgbaar vanaf € 12,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 12,50 | Bestellen |