DE KEUKEN VAN HET MIDDEN OOSTEN Claudia Rodenis geboren en getogen in Egypte, dus de gewoonten en de culturen van de Arabische wereld zijn haar met de paplepel ingegoten. Ze heeft met dit unieke kookboek hèt internationale culinaire standaardwerk over het Midden Oosten geschreven. In De keuken van het Midden Oosten voert zij u mee naar landen als: Marokko aan de Middellandse Zee, Jemen in het verre zuiden, Iran in het oosten, Turkije, op, de grens van Europa en alle tussenliggende gebieden. Door de jaren heen leeft Claudia Roden een enorme hoeveelheid gevarieerde en verrukkelijke recepten verzameld. Wit dacht u van: Oras Samak met Tahiná (viscake met burghul), Dala mahshi met Tartoufa (gevulde lamsborst met artisjokken) of Faisinjan (eend in granaatappelsaus). Of verras uw, gasten eens met: een, krokant voorafje als Talamia (falafo) en verklap hun dan bij het tafelen waar de alom bekende Griekse moussaka oorspronkelijk vandaankomt.De ruim 800 recepten zijn verfijnd en authentiek. Even afwisselend als ze haarreceptén heeft besschreven, geeft Claudia Roden ook boeiende informatie, over de,eetgewoonten in het Midden Oosten, evenals de nationale en regionale verschillen en overeenkomsten op zowel culinair, als historisch en sociaal gebied.Een bekend Arabisch spreekwoord luidt: In het...
Al verkrijgbaar vanaf € 29,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 29,95 | Bestellen |