Bovenop een berg in de Zuid-Franse Cevennes, aan het einde van een kilometerslang keienpad staat een twaalfde-eeuws benedictijnenklooster. Het heet Le Mas Blanc en het ligt op een terrein van ongeveer 40 hectaren bos en terrassen. Het is mooi gerestaureerd met appartementen waarin ongeveer vijfentwintig gasten comfortabel ondergebracht kunnen worden. Middelpunt van dit hoog gelegen complex is een bijzonder restaurant, dat sinds enkele jaren bestierd wordt door de talentvolle kok Nort van Hoof (1968). Sinds hij de jachtige drukte van een Brabants sterrenrestaurant voor gezien hield kookt hij hier, op een van de mooiste plekken van Frankrijk, de sterren van de hemel. Hij heeft zich op de berg steeds verder bekwaamd in de culinaire toepassingen van lokale ingrediƫnten. Een aantal ervan is opgetekend door culinair journaliste en vertaalster Henja Schneider. Per hoofdstuk staat een van die ingrediƫnten centraal: kastanje, wild, kaas, vijgen, knoflook en nog veel meer. Jos Schneider, journalist en kenner van de streek, schreef bij elk hoofdstuk een verhelderende en amusante schets over de geschiedenis van de Cevennes. De sfeervolle illustraties zijn van de Utrechtse kunstenaar Sander Bongers. Koken op een berg is een onderhoudend, informatief maar vooral lekker kook-leesboek waar ook...
Al verkrijgbaar vanaf € 20,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 20,95 | Bestellen |