Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van Kookboek van Utrecht
 

Kookboek van Utrecht

Frank Noë

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes. Historisch-nostalgische recepten voor oude en nieuwe bewoners van de Domstad en omgeving.

Al verkrijgbaar vanaf € 13,50.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 13,50 Bestellen

Ook interessant

 
Afbeelding van Ja, dát was lekker!
 

Ja, dát was lekker!

Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. Kaantjes op brood. Lammetjespap. Bloemkool met een deksausje. Macaroni met SMAC en tomatenpuree. Dat laatste was dan ook het meest exotische wat op tafel...

€ 13,50
Meer info

Bol Sale 2024
Bol Sale 2024