* Een bonte greep uit kruiden en hun culinaire toepassingen*Een nieuw meesterwerk van meesterkok Roger Souvereyns*Meer dan 140 schitterende kleurenfoto’sNa Scholteshof (1991) en De lepels van Roger Souvereyns (1995) tovert de (g)astronomische sterrenkok uit Stevoort een nieuw verrukkelijk receptenboek uit zijn mouw. Dit keer liet Roger Souvereyns zich inspireren door de tientallen kruiden uit het herbarium van zijn Scholteshof die hij zo kwistig in zijn keuken gebruikt. Wie Scholteshof al bezocht, weet immers dat kruiden er in de tuin, in de keuken, ja zelfs in de decoratie van de zalen en kamers een prominente rol spelen. Auteur en fotograaf André Steegmans portretteert ieder kruid op een rake manier in zijn typische biotoop en toetst het aan de smaak. Van valeriaan tot mierikswortel en van citroenmelisse tot echinacea purpurea. Zo ontstaat een rijkgeschakeerd palet van kruiden en hun toepassingsmogelijkheden. Meer dan vijftig originele kruidenrecepten maken dit boek tot een culinaire ontdekkingsreis. De schitterende foto’s zijn een streling voor het oog. Een boek om te plukken, te drogen en nog lang van te genieten.Dit boek verschijnt terzelfder tijd in een Nederlandse, Franse en Duitse taaleditie.
Al verkrijgbaar vanaf € 49,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 49,- | Bestellen |