De Joodse wereldkeuken volgens Jonah Freud Hoe ziet een seideravond eruit in Australiƫ en wat zetten ze op tafel in Zuid-Afrika? Wat wordt gegeten tijdens de sabbat in Rio, op de Antillen en in Rome? En niet te vergeten: hoe bereiden ze in alle uithoeken van de wereld hun kippensoep? Met deze belangstelling ben ik gaan kijken naar de Joodse keuken wereldwijd; naar de zes continenten en wat de Joodse bevolking daar eet. Joden leven immers verspreid over de hele wereld, maar veel mensen weten niet dat in landen als Ethiopiƫ, Suriname en Braziliƫ grote Joodse gemeenschappen leven, met elk hun eigen gerechten.
Al verkrijgbaar vanaf € 15,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 15,- | Bestellen |
Jean Beddington:Als je autodidact bent, kijk je anders tegen de culinaire cultuur aan. Er zijn voor mij minder regels, minder dos en donts. Ik heb geen last van hokjes.In alle receptuur komt de eigen stijl van Jean duidelijk naar voren. Haar jeugd in...
Tien jaar na het verschijnen van De Banketbakker hebben we het boek een nieuwe uitstraling gegeven. De cover is veranderd, van wit naar blauw; het is De Banketbakker 2.0 dus 2 i.p.v. 1 kroket op de voorkant. Het binnenwerk is geheel vernieuwd, nieuwe...
Aan het begin van de twintigste eeuw kwamen meisjes uit het hele land naar Culemborg om twee jaar lang in de leer te gaan aan de huishoudschool Mariakroon. Het was algemeen bekend dat de meisjes die daar vandaan kwamen, als vanzelf leken uit te groeien...