Verwarmende gerechten uit de moderne Japanse keuken.'Nanban' staat vol hartige en pittige gerechten die naar meer smaken. Denk aan een kom ramen die bol staat van texturen en smaken, umamirijke, pittige gyoza of smeltend zachte broodjes buikspek. In dit boek geeft Tim Anderson ons het beste van Zuid-Japans streetfood: Saseboburger tot drie recepten voor gefrituurde kip. De recepten variƫren van makkelijk tot meer uitdagend. Anderson geeft bovendien veel informatie over de Japanse ingrediƫnten en hun verkrijgbaarheid en vertelt hoe je ze kunt vervangen als je ze niet kunt vinden.'Nanban' betekent in het Japans 'Zuidbarbaars' en het was de bijnaam van de eerste Europese kolonisten in Japan. De titel past goed bij Tim Anderson, die door zijn passie voor het nemen van risico's en Japans streetfood de Britse tv-show Masterchef won met een hamburgerrecept. Nanban typeert ook alles wat zo lekker is aan de recepten in dit boek: gedurfde smaken, stevige gerechten en ongeraffineerde heerlijkheid.
Al verkrijgbaar vanaf € 12,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 12,50 | Bestellen |
'Izakaya' zijn de eenvoudige Japanse eethuisjes waar je na een dag werken even stoom afblaast met een drankje, kleine hapjes, snacks en meer. Vergelijk het met het bezoek van een Spanjaard aan een tapasbar of met de Hollandse vrijmibo met bier en bitterballen....
Sushi, yakitori, ramen: Japans eten maakt je gelukkig! Een kom verwarmende misosoep, spicy tuna sushi-rolls, knapperige tempura en een bord vol klassieke ramen. Geef het maar toe: je bent dol op Japans eten. Maar je denkt dat het te moeilijk is om het...
Tim Anderson, succesvol kookboekenauteur van onder andere Vegan JapanEasy en Izakaya, laat je ditmaal zien hoe je de typische Japanse bowls en bento(boxen) zelf maakt. Eenvoudige maar zeer smaakvolle gerechten die je op elk moment van de dag kan eten...