Ovenschotels zijn dé patroonheiligen van het comfortfood. Ze zijn een nostalgisch feestje voor de smaakpapillen en voedsel voor de ziel. Want de keuken van moemoe overleeft alle culinaire hypes en siert in haar eenvoud. (En in haar bechamelsaus.) Als kind van de jaren 80 is ook Wim Ballieu grootgebracht met kleurrijke schotels vol hartverwarmende gerechten. Van hete bliksems tot hachis parmentiers, van hespenrolletjes tot gratins. Stevige en lekkere kost, zonder te veel poespas. Die traditie wil hij met Wim’s Deli graag nieuw leven inblazen – en dat in een modern jasje. In dit boek verzamelt Wim Ballieu zijn 60 favoriete ovenschotels. Vegetarisch, met vlees of vis, en vooral: boordevol groenten. Met ingrediënten van bij ons creëert hij recepten voor elk seizoen. Want wie denkt dat je ovenschotels alleen in de winter kan eten, heeft het grondig mis (en mist ook veel in het leven).
Al verkrijgbaar vanaf € 27,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 27,- | Bestellen |
Een ovenschotel a day keeps the doctor away. Zo denkt chef Wim Ballieu er alleszins over. Dat hoeven trouwens niet altijd de klassieke witloofrolletjes te zijn (al is daar ook niets mis mee), want met een handjevol verse groenten en af en toe wat vis...
Dit boek bundelt de lekkerste recepten uit het derde seizoen van het VT4-programma Goe gebakken, opgedeeld in fijne thema’s zoals Pimp Your Brunch, Picknick, High Tea, Feest in Kinderland, The Day After, Chocoholic en Zoete Knabbels.Eigenzinnige Wim...