Naar schatting een op de tien Belgen lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom, en toch is de aandoening nog redelijk onbekend. Buikpijnlijders blijven vaak veel te lang met hun klachten rondlopen zonder een arts te consulteren. Dat is jammer, want hoewel er geen eenduidige behandeling voor dit syndroom is, zijn er toch veel manieren om deze buikpijnklachten aan te pakken. In Prikkelbare darmen kookboek bundelen maagdarmspecialist Heiko De Schepper en diëtist en chef Michaël Sels hun krachten. Ze schetsen kort het mechanisme van het prikkelbaredarmsyndroom, focussen vervolgens op welke rol voeding speelt wanneer je aan PDS lijdt en geven aan welke voeding je beter vermijdt. Daarnaast zetten ze de theorie meteen om in de praktijk, met meer dan 40 darmvriendelijke recepten. Prof. dr. Heiko De Schepper werkt op de afdeling Maagdarmziekten van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en is coördinator van de motiliteitseenheid en de Klein Bekken Kliniek. Daarnaast voert hij onderzoek naar het prikkelbaredarmsyndroom aan de Universiteit Antwerpen, waar hij ook doceert aan de faculteit Geneeskunde. In 2022 verscheen zijn eerste boek Prikkelbare darmen. Michaël Sels is hoofddiëtist van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, gediplomeerd chef, auteur en spreker. In 2020 bracht hij zijn eerste...
Al verkrijgbaar vanaf € 27,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 27,- | Bestellen |
We weten niet meer wat we mogen eten. Voedingsstoffen worden nu weer wel, dan weer niet opgehemeld, verschillende diëten spreken elkaar radicaal tegen en tal van gezondheidsgoeroes verspreiden elk hun eigen waarheden. Is een aardappel goed of slecht?...
Zorgen voor een Lekker Lang Leven, dat is wat voeding voor ons moet doen. Het moet gezelligheid bieden als we samen zijn met familie. Het moet ons energie geven om actief te zijn en te blijven. Maar evengoed moet het ons de kracht geven om tijdens ziekte...
Maak kennis met Plan 500 gram, de revolutionaire uitdaging die je leven ten goede zal veranderen. In dit boek daagt chef en diëtist Michaël Sels je uit om elke dag minstens 500 gram groenten en fruit te eten. Er zijn alleen maar voordelen: je krijgt...