Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een eetpatroon zonder vlees. Maar een nieuwe rage is dit zeker niet. Hoewel het woord ‘vegetarisme’ pas in de 19e eeuw een begrip werd, waren er al in de oudheid mensen die uit overtuiging geen dieren aten. En ook in de eeuwen daarna stonden steeds weer mensen op om een vegetarisch dieet te promoten. Het boek put zo veel mogelijk uit vegetarische kookteksten. Veelal uit Europa, maar met een uitstapje naar Aziatische bronnen vanaf de 8e eeuw. VEGA historisch is een culinaire reis door vegetarische tradities vanuit de oudheid tot de 20e eeuw, aan de hand van smakelijke en soms verrassende recepten.
Al verkrijgbaar vanaf € 15,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 15,95 | Bestellen |
Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw. Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde...
Vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek! In Het verleden op je bord heeft Christianne Muusers ruim 45 recepten uit de interessante en gevarieerde verzameling historische boeken over koken van de Koninklijke Bibliotheek...