In de laatste jaren is er binnen de culinaire wereld een ontwikkeling gaande waarin op een andere manier met de producten – de bouwstenen van het koken – wordt omgegaan. Duurzaamheid en kwaliteit worden steeds belangrijker. Vlees, bijvoorbeeld, is niet alleen mals of sappig. Het is ook belangrijk om te weten waar het dier vandaan komt, onder welke omstandigheden het is opgegroeid en hoe de slager ermee is omgegaan. Zoals een bekende topkok stelt: ‘warenkennis is de basis van het koken, en dus moet je de tijd niet alleen aan koken besteden, maar juist aan de kennis van de ingrediënten.’ Toch wordt uiteraard ook de techniek van het koken niet vergeten. Menige keuken wordt zo ook een laboratorium waar naar hartenlust met culinaire technieken wordt geëxperimenteerd op zoek naar nieuwe smaaksensaties. De moleculaire gastronomie, waarin koks met chemici samenwerken, is daarvan een extreem voorbeeld. Maar we kunnen het ook dichter bij huis zoeken, door op een andere manier om te gaan met bekende ingrediënten of producten van vroeger uit de vergetelheid te halen. De kookboeken uit onze exclusieve serie Verrukkelijk veelzijdig doen recht aan deze trends. Ze zijn met liefde en zorg samengesteld door erkende experts uit het vak en kenmerken zich door een brede aandacht voor het product...
Al verkrijgbaar vanaf € 9,85.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 9,85 | Bestellen |
In dit nieuwe boek uit de zo succesvolle Kook ook - serie wordt alles wat met vlees te maken heeft beschreven; niet alleen alle bereidingswijzen, van braden en grillen tot stoven en bakken, maar ook alle vleessoorten.Bovendien is er een apart hoofdstuk...
1001 GERECHTEN EENVOUDIG EN LEKKERDeltasHebt u zin in vlees, gevogelte of eerder vis? Wilt u vandaag een verfrissende maaltijdsalade of een vegetarische maaltijd klaarmaken? Of had u eerder aan deegwaren gedacht? In dit boek vindt u vast iets naar uw...
Handige kooktips Gerechten beter bereiden Mislukte gerechten redden Originele variaties op bekende gerechtenHoe bewaar je kruidenboter? Hoe marineer je lamsvlees? Hoe vermijd je dat pasta plakt? Wat is larderen? Dit handboek is een onmisbaar...