Op social media lijkt het soms alsof Nederlanders massaal vegan worden en de helft van de bevolking beweert flexitariër te zijn. De cijfers geven echter een heel ander beeld. De Nederlandse vleesconsumptie is nog altijd fors en áls er al een afname te ontdekken is, dan is die zeer marginaal. Het kamp dat het liefst de hele wereld tot veganisme bekeert voert een strijd met de niemand komt aan mijn biefstuk-beweging. De klimaatcrisis, stikstofproblematiek en schandalen in slachthuizen zorgen voor steeds meer vragen bij de huidige vleesproductie en -consumptie. Er wordt geroepen om een vleestaks en er is een groeiende groep consumenten die zich afvraagt welke rol vlees speelt in een verantwoord dieet. Samuel Levie onderzoekt in het manifest Worstelingen hoe onze vleesconsumptie zo kan zijn doorgeslagen, of hij als worstmaker nog wel op het goede spoor zit en komt met tips waarmee hij denkt dat iedereen, van vegan tot verstokt vleeseter, kan bijdragen aan een gezonder voedselsysteem. 'Scherp, eerlijk en soms confronterend laat Samuel Levie de morele dilemma's van vlees eten zien. Aanrader!' – Teun van de Keuken 'In dit verhelderende boek neemt Samuel Levie ons mee in zijn persoonlijke worstelingen als worstmaker.' – Nadia Zerouali
Al verkrijgbaar vanaf € 15,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 15,- | Bestellen |
Meer groente en fruit eten is beter voor je gezondheid, beter voor de wereld en gewoon ontzettend lekker! Het groenteboekje laat zien hoe eenvoudig het is om veelzijdige en heerlijke groenten de basis van je maaltijd te maken. Auteurs Nadia Zerouali...
Er zijn honderden soorten aardappelen verkrijgbaar en misschien nog wel meer manieren om ze te bereiden. Aardappels zijn gezond, het hele jaar door verkrijgbaar, maar vooral ontzettend lekker. Samuel Levie brengt in Power to the Pieper een ode aan de...