ZEN en de kunst van modern oosters kokenIn ZEN en de kunst van modern oosters koken geeft Deng Ming-Dao een helder overzicht van de beginselen van zen - een filosofie die steeds meer in de belangstelling staat - en combineert dit met een verzameling ongewone, heerlijke recepten van zenmeesters en bekende chefkoks. De visuele essentie van zen wordt in dit boek verbeeld door de schitterende foto's van Jess Koppel, die de recepten op elegante wijze begeleiden. ZEN en de kunst van modern oosters koken omvat honderd recepten in de zentraditie, zoals klassieke Vijfkleuren roerbak en Shii-take-dashi, maar ook creatieve en exotische oost-west-recepten van chefkok Arnold Wong, zoals Gazpacho met gember en mango, Pikante roergebakken kousenband en Mosselen met sake. De historische kaiseki-ceremonie wordt beschreven aan de hand van seizoenmenu's, met verrukkelijke gerechten als Misosoep met lotuswortel, Gegrilleerde portobello's en Krab met witte-radijsspruiten. Dit boek is echter meer dan een verzameling recepten, het is de sleutel tot een nieuwe stijl van leven.
Prijs: € 24,00 bij bol.com
Verkoper | Prijs | |
---|---|---|
€ 24,00 | Bestellen |