De spannende wisselwerking tussen wijnen en gerechten is voor velen nog mysterieus. Iedereen wil graag dat de combinatie mooi is, maar hoe doe je dat? ‘Smaakprofessor’ Peter Klosse van sterrenrestaurant De Echoput is op bezoek gegaan bij toonaangevende chefs en sommeliers. Hij sprak over hun drijfveren en proefde hun combinaties. Ze staan beschreven in dit boek. Ze werden ook allen op de proef gesteld door het spontaan verzinnen van een gerecht bij een meegenomen fles wijn. Het resultaat is een boek met inspirerende portretten en ideeën. Topfotograaf Jan Bartelsman was er steeds bij. Hij fotografeerde de sessies en de gerechten. Dit boek is een must voor iedereen die van gastronomie houdt en er meer van wil weten.
Al verkrijgbaar vanaf € 29,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 29,95 | Bestellen |
Kookboeken beperken zich doorgaans tot de beschrijving van de receptuur. Hoe kun je nu van tevoren weten of gerechten en wijnen in de smaak zullen vallen? Past het gerecht bij het gezelschap waarvoor je kookt, bij het moment waarop je eet, bij de wijn...