Kookboeken beperken zich doorgaans tot de beschrijving van de receptuur. Hoe kun je nu van tevoren weten of gerechten en wijnen in de smaak zullen vallen? Past het gerecht bij het gezelschap waarvoor je kookt, bij het moment waarop je eet, bij de wijn die je serveert? Daarvoor zijn smaakstijlen. Smaakstijlen helpen om keuzes te maken. Van negen hoofdingrediënten, variërend van vis en vlees tot vegetarisch en nagerechten vind je in dit boek recepten gegroepeerd per smaakstijl. Je kunt zin hebben in iets fris, of iets ronds, vols of krachtigs. Je kunt ook willen zoeken naar balans en verfijning. Spelen met smaak bevat drieënzestig recepten die gemakkelijk te bereiden zijn. Alle basiskooktechnieken (bakken, braden, frituren, koken, pocheren) en hoofdsauzen (fond, mayonaise, roux) worden besproken. Vooral in relatie tot hun effect op smaak. Elke smaakstijl wordt toegelicht, ook wat betreft de wijnen die in de smaakstijl passen. Spelen met smaak is een praktisch toepasbaar basiskookboek voor iedereen die van lekker eten houdt en daar nog meer van wil genieten.
Al verkrijgbaar vanaf € 15,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 15,- | Bestellen |
De spannende wisselwerking tussen wijnen en gerechten is voor velen nog mysterieus. Iedereen wil graag dat de combinatie mooi is, maar hoe doe je dat? ‘Smaakprofessor’ Peter Klosse van sterrenrestaurant De Echoput is op bezoek gegaan bij toonaangevende...