Deze encyclopedie is het resultaat van een bijzonder boeiende ontdekkingsreis door een wijnwereld van meer dan duizend wijnen, een fantastische reis door tientallen verschillende wijnlanden en -culturen. Elk jaar komen er nieuwe wijnlanden, wijngebieden of wijnen bij en ook de afzetmarkt verandert. In het begin van de jaren '90 van de 20e eeuw begon men te merken dat er niet alleen in Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Portugal wijn gemaakt werd, maar ook in Griekenland, Bulgarije, Hongarije, Roemenië en voormalig Joegoslavië, en in landen als Californië, Chili, Argentinië en Australië. De wijnwereld is, kortom, constant in beweging. In dit boek passeren rode, witte en rosé wijnen de revue, maar ook de mousserende wijnen, zoals Champagne, en de zogenaamde 'versterkte' wijnen, zoals Sherry, Port en Manzanilla. Van alle wijnen leest u over hun herkomst, de manier waarop ze gemaakt worden, hoe de druiven worden geteeld en welke combinaties van druiven er voor de wijnen gebruikt kunnen worden. U leest ook over het belang van het klimaat en het bodemtype, en hoe die factoren hun invloed op de wijn doen gelden. Natuurlijk blijven ook de vinivicatiemethoden, zoals gisting en rijping, niet onbesproken. Een goede wijn heeft karakter, en dat karakter bepaalt onder welke omstandigheden...
Al verkrijgbaar vanaf € 15,99.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 15,99 | Bestellen |
De culinaire journalist en wijnspecialist Christian Callec geeft op ruim 500 pagina's, voorzien van honderden kleurenfoto's, een uitmuntend overzicht van interessante wijnen uit de hele wereld. In het eerste gedeelte wordt de geschiedenis van de wijn,...