Hoe houd je wijn goed? Wat te doen als de wijn troebel blijkt? Wat doe ik met zure wijnen? Met deze vragen kregen wijndrinkers in de 17e en 18e eeuw te maken. Daarom bewaarde zijdefabrikant Guilliam van den Broeke een schriftje met uiteenlopende recepten om wijn helder te maken, goed te houden en te verbeteren als er iets mis was gegaan. Wijnhistorica Mariëlla Beukers dook in de geschiedenis van deze historische wijninstructies, onthult welke wijnen in die tijd populair waren en welke ingrediënten gebruikt werden voor het conserveren en opknappen van wijn. Na het lezen van deze geschiedenis kijk je niet meer met dezelfde ogen naar je flesje wijn!
Al verkrijgbaar vanaf € 17,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 17,95 | Bestellen |
Mariëlla BeukersDe Rainbow wijngidsVoor het tweede jaar schreef Mariëlla Beukers haar duidelijke en compacte gids van wijnen die op het internet verkrijgbaar zijn. Deze keer geeft zij bijzondere aandacht aan de kleinere zelfstandige wijnimporteurs....
Mariëlla BeukersDe WijnWebWinkelgidsBen je het zat om met de Supermarktwijngids of de Wijnalmanak in de hand supermarkten en slijters af te lopen of er zelfs voor om te fietsen? Wil je nooit meer zeulen met boodschappentassen vol wijn? En ben je nieuwsgierig...
Aan de hand van originele, historische recepten uit handgeschreven bronnen laat historicus en vinoloog Mariëlla Beukers zien hoe mensen zelf hun frisdranken en likeurtjes maakten, in een tijd waarin je deze nog niet kant en klaar kon kopen. De originele...