Aan de hand van originele, historische recepten uit handgeschreven bronnen laat historicus en vinoloog Mariëlla Beukers zien hoe mensen zelf hun frisdranken en likeurtjes maakten, in een tijd waarin je deze nog niet kant en klaar kon kopen. De originele recepten gaan vergezeld van een moderne bewerking voor onze tijd, zodat je ze zelf kunt uitproberen. En met de korte historische achtergronden kom je te weten wanneer de drankjes werden gedronken, wie ze maakten en hoe je aan de ingrediënten kon komen. Maak je eigen limonades, likeur, kruidenwijn en warme winterdrankjes. Lees over bekende en onbekende drankjes als hypocras, celibat, kruisbessenwijn, meiwijn en witbier. En ontdek hoe verschillende drankjes werden gebruikt als medicijn.
Al verkrijgbaar vanaf € 13,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 13,50 | Bestellen |
Mariëlla BeukersDe Rainbow wijngidsVoor het tweede jaar schreef Mariëlla Beukers haar duidelijke en compacte gids van wijnen die op het internet verkrijgbaar zijn. Deze keer geeft zij bijzondere aandacht aan de kleinere zelfstandige wijnimporteurs....
Mariëlla BeukersDe WijnWebWinkelgidsBen je het zat om met de Supermarktwijngids of de Wijnalmanak in de hand supermarkten en slijters af te lopen of er zelfs voor om te fietsen? Wil je nooit meer zeulen met boodschappentassen vol wijn? En ben je nieuwsgierig...
Hoe houd je wijn goed? Wat te doen als de wijn troebel blijkt? Wat doe ik met zure wijnen? Met deze vragen kregen wijndrinkers in de 17e en 18e eeuw te maken. Daarom bewaarde zijdefabrikant Guilliam van den Broeke een schriftje met uiteenlopende recepten...