Schitterend geïllustreerd en rijk gestoffeerd verhaal over de bekendste brouwerijen en bieren. Het eerste deel in de nieuwe prestigieuze reeks over Belgische bieren: wat is de oorsprong van Geuze en Kriek? Is er ook een kwaliteitslabel voor dit type bier? Welke bieren van spontane gisting onderscheidt men zoal? Naast het ontstaan en de ontwikkeling van de verschillende bierbrouwerijen licht de auteur het productieproces van de bieren duidelijk toe. Met sfeervolle fotografie van Andrew Verschetze.
Al verkrijgbaar vanaf € 12,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 12,50 | Bestellen |
Alles wat je moet weten over dit relatief onbekende maar zeer beminde biertype. De Koninck, Speciale Palm, Haacht 1900, Op-Ale, De Ryck en nog een paar bekende biersoorten mogen zich Speciale Belge Ale noemen. Ontdek hun geschiedenis en meteen die van...
Westmalle, Rochefort, Westvleteren, Chimay, Orval, Achel, La Trappe, Spencer, Engelszell en Zundert. De tien trappistbieren hebben vele fans in binnen- én buitenland. Ze worden geroemd om hun hoge kwaliteit en rijke smaak. Maar wie zijn de trappisten?...
Abdijbieren zijn het nec plus ultra van de Belgische biercultuur. Waar begint de kroniek van dit rijke patrimonium? Welke sterke verhalen gaan schuil achter dit eerlijke, arbeidsintensieve product? Waarin verschillen de trappisten van de andere bieren?...