Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt vanaf zijn tiende en werktevanaf zijn zestiende in restaurants. Hij belandde uiteindelijk in Londen enschrijft sinds 1993 voor The Observer over alles wat met eten te maken heeft.Daarnaast schrijft hij kookboeken en presenteert succesvolle kookprogramma'svoor de BBC. Nigel Slater won talloze prijzen voor zijn werk enheeft in de loop der jaren een enorme schare trouwe fans verzameld.'Het juiste voedsel eten, op de juiste plaats en op het juiste moment. Ik ben ervan overtuigd - en dat is ook de essentie van dit boek- dat dit het allerbeste recept is. Een broodje krab op een junimiddag aan zee, een plak gebraden gans met appelmoes en aardappelen uit de oven op Eerste Kerstdag, warme saucijzen en een stuk geroosterde pompoen op een novemberavond die fonkelt van de vorst. bij zulke maaltijden berust het succes niet op de deskundigheid van de kok, maar op het veel fundamentelere uitgangspunt dat ze deel uitmaken van dat moment: dat ze gegeten worden op het meest passende tijdstip, wanneer de ingrediƫnten op het toppunt van perfectie zijn, wanneer eten, kok en tijd van het jaar met elkaar samenvallen.'- Nigel Slater
Al verkrijgbaar vanaf € 35,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 35,- | Bestellen |
In 'Keukendagboek II' nodigt Nigel Slater je elke dag uit in zijn eigen keuken. Verhalen en toegankelijke recepten wisselen elkaar af en het boek leest zo als een echt dagboek. Maar het staat ook bomvol eetinspiratie: van basics als het bakken van een...
Culinair winterdagboek is het verhaal van Nigel Slaters liefde voor de winter, de geur van dennen en sparren, spookverhalen lezen met een glas sleedoornjenever en bijenwaskaarsen met schaduwen op het plafond. In zijn Culinair winterdagboek loodst Slater...
In Greenfeast - Heerlijke groenterecepten voor de lente en de zomer - deelt Nigel Slater een levendige en vrolijke verzameling van de gerechten die hij aan het einde van de dag op tafel zet.Met meer dan 110 eenvoudige, prachtige seizoensgebonden recepten...