Dit heerlijke kookboek is een lofzang op, en tegelijk een zeer persoonlijk overzicht van de regionale keukens van Italië. Antonio Carluccio heeft inmiddels zo’n tien bestsellers op zijn naam staan over de Italiaanse keuken, maar nog niet eerder heeft hij de fascinerende ontstaansgeschiedenis van de recepten uit de verschillende regio’s van Italië voor ons blootgelegd, die het Italiaanse koken zijn rijke, gevarieerde en kleurrijke karakter geven.Antonio neemt de lezer meer op een gastronomische tournee door Italië, waarbij elke regio aan bod komt. Hij geeft uitleg over de essentie van elke regio, zowel door de schitterende foto’s en karakteristieke kleuren, mar ook door de tekst en de recepten. Ieder hoofdstuk biedt interessante informatie over de cultuur in de verschillende regio’s en de uiteenlopende culinaire tradities. Antonio kijkt naar de verschillende factoren die het eten en het koken be?nvloeden, inclusief geografische en historische feiten, en biedt veel informatie over regionale producten, inclusief de kazen, de wijnen en de speciale schotels uit de regio.Zijn zorgvuldig geselecteerde recepten geven een indruk van het karakter van elke regio. Recepten uit het verleden zijn aangepast aan de kooktechnieken van vandaag, en de meeste regio’s in het boek bevatten...
Al verkrijgbaar vanaf € 39,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 39,95 | Bestellen |
Dit is het natuurlijke vervolg op het succesvolle Antonio Carluccio's Passie voor groenten. Het weerspiegelt jaren van intense belangstelling voor en grondige kennis van voedsel uit het wild - variërend van brandnetels en wilde appeltjes tot truffels,...
Dit boek gaat over het simpele genoegen dat het koken van lekkere, ongecompliceerde gerechten geeft. Daarmee geeft Antonio elke beginnende kok niet alleen zelfvertrouwen, maar ook een heel assortiment betrouwbare en makkelijke recepten voor elke gelegenheid.
In dit boek vindt u veel recepten die zijn overgenomen uit de zogenaamde cucina povera ('armeluiskeuken'). Deze zijn in de loop der eeuwen in regionale en lokale keukens ontwikkeld en beïnvloed door die van naburige landen. De gerechten zijn over het...