Het landhuis van Zuid-Frankrijk is een wilde rotstuin vol tijm, rozemarijn en laurier. Overal zie je de fleurige bloemen van de perzikenboomgaarden, eenden en ganzen strijken hun veren glad onder walnotenbomen, zonnebloemen strekken zich uit tot de horizon en olijfbomen geven het landschap een zilveren glans. Een gezede hier luidt dat je nooit ver van een olijfboom moet wonen. Maar als dat niet mogelijk is, kun je op z'n minst de heerljke sfeer van dit land even oproepen door in je keuken zuidelijke gerechten te koken. Want de geuren van vers gesneden citroen, wilde tijm, sudderende tomaten, gedroogde paddestoelen en knoflook die sist in olijfolie zijn de geuren van elke keuken in Zuid-Frankrijk.Culiair journalist Caroline Conran bracht in dit boek een verzameling van door de zon geinspireerde recepten bijeeen, die de mogelijkheden van de Zuid-Franse keuken laat zien. De speciaal voor het boek gemaakte foto's van streken, keukens, markten, ingredienten en gerechten van forograaf Gilles de Chabaneix begeleiden de recepten die zijn bereid door Caroline en haar vrienden in hun keukens.De meer da 120 recepten in dit boek bestrijken heel Zuid-Frankrijkvan Bordeaux tot Nice, via de Dordogne naar het osten en zuiden, de Landes aan de Atlantische kust, Baskenland, Catalonie en de Middellandse-Zeekust,...
Al verkrijgbaar vanaf € 26,50.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 26,50 | Bestellen |
In dit boek staat een heerlijke selectie van traditionele Brabantse gerechten en lekkernijen. Zo leest u onder andere de recepten van poempaaipap, preiprol, Bossche bollen en begijnenrijst.
Zuid-Amerika is een enorm gebied met een grote verscheidenheid aan culturen, een rijke geschiedenis en bovendien veel zonuren. Vandaar dat fruit en groente er bijzonder smaakvol zijn en er heerlijke gerechten op het menu staan. Zoals de Chileense Aardpeer-maïssoep...
1001 GERECHTEN EENVOUDIG EN LEKKERDeltasHebt u zin in vlees, gevogelte of eerder vis? Wilt u vandaag een verfrissende maaltijdsalade of een vegetarische maaltijd klaarmaken? Of had u eerder aan deegwaren gedacht? In dit boek vindt u vast iets naar uw...