Nooit eerder kon je in Amsterdam zo goed eten als nu. Van een broodje bakkeljauw in een metrostation tot een perfect gegaard duifje in een sterrenzaak. En van beeldschone taartjes in een klassieke theesalon tot vet lekkere hamburgers in een bierbrouwerij. Het is er in Amsterdam allemaal en het niveau is hoger dan ooit. Culinair journalist Mara Grimm selecteerde haar favoriete plekken in de stad. Ze interviewde de meest toonaangevende chefs, neemt je mee door de lekkerste buurten van Amsterdam en beschrijft de plekken waar je minstens één keer in je leven gegeten moet hebben. Liselore Chevalier maakte de prachtige foto's. Het resultaat is een bonte mix aan interviews, verhalen, recepten en adressen. Van de super Amsterdamse Eetsalon van Dobben tot de nieuwste Koreaanse hotspot. En van de Melkboer die terug is in de stad tot sterrenchef Joris Bijdendijk.
Al verkrijgbaar vanaf € 15,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 15,- | Bestellen |
Waar koop je de beste croissants van Parijs? Wat is het verschil tussen een bistro en een brasserie? Hoe ga je om met Franse obers? Welk servies mag niet in je kast ontbreken? Hoe bemachtig je de meest gewilde tafels van de stad? Wat trek je aan naar...
Mag je asperges met je handen eten? Waarom hoort er geen jam op je croissant? Hoe eet je een bitterbal zonder je mond te branden? Klopt het dat je oesters beter niet op ijs kunt serveren? En waarom mag je nooit het puntje van de camembert afsnijden? Op...