Guy Van Cauteren maakte naam als de sterrenchef van restaurant 't Laurierblad en was ook de allereerste tv-kok in Vlaanderen nog voor deze term bestond. Zogezegd op rust blijft dit culinaire wonderkind actiever dan ooit. In auteur Stefaan Van Laere vond hij een spitsbroeder om in zijn verleden te duiken. Guy Van Cauteren en Stefaan Van Laere werkten eerder al samen aan de boeken 'Whisky' (uitgeverij Lannoo), 'Restaurant 't Laurierblad' (uitgeverij Snoeck) en 'Tijd voor thee' met kruidenvrouw Winiefred Van Killegem (Standaard Uitgeverij). Stefaan Van laere heeft naast fictiewerk voor jeugd en volwassenen een hele reeks culinaire titels op zijn naam en is hoofdredacteur bij Horeca Magazine en Cook Magazine. Waar komt dit boek vandaan? Een uit de hand gelopen kortverhaal, te veel om ineens te serveren en al een tijdje overkokend. Is het biografisch? Deels. Lesje op basis van ervaringen? Zeer zeker niet! Is het helemaal waar gebeurd? Meestal. Is het een afrekening met bepaalde instituten? Natuurlijk niet! Een kookboek? Neen! Wat is het dan wel? Een redelijk ludiek verhaal met tenminste een glimlach. Is het nostalgisch? Soms een beetje, maar nooit met ‘tuiten’ van tranen, snot en slinger, soms met spijt en verdriet. Familie en vrienden motiveerden mij om alles eens in boekvorm...
Al verkrijgbaar vanaf € 49,75.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 49,75 | Bestellen |
'Koken is geen kunst, het is een ambacht.' zegt Guy Van Cauteren, chef van restaurant 't Laurierblad in Berlare. Dit boek vertelt het passionele verhaal van meer dan 40 jaar gastronomie. Voor Van Cauteren zijn recepten enkel aanzetten die de individualist...
Theedrinken is al een tijd heel populair. Maar wat is nu het verschil tussen zwarte, groene en witte thee en tussen thee en een infusie? Hoe zet je een goede pot thee? Is thee nu echt zo gezond als beweerd wordt? Zijn high tea en afternoon tea synoniemen?...