'Koken is geen kunst, het is een ambacht.' zegt Guy Van Cauteren, chef van restaurant 't Laurierblad in Berlare. Dit boek vertelt het passionele verhaal van meer dan 40 jaar gastronomie. Voor Van Cauteren zijn recepten enkel aanzetten die de individualist op weg helpen een eigen interpretatie te vormen. Guy Van Cauteren heeft een hekel aan alles wat in een keurslijf zit. Voor hem geldt louter klasse maar nooit geen pretenties. Zijn keuken is klassiek maar niet in de betekenis van nostalgie. Met veel respect worden de ingrediënten en de keuze ervan besproken. Van wilde paling en wilde fazant tot hoeve-varken. Elk recept wordt met dezelfde passie behandeld. Het zijn zeker niet de typische recepten van grootmoeder! Rebels vanwege het prikkelen van de zintuigen, het juist doseren en de klanten waar voor hun geld bieden zijn de topprioriteiten voor Van Cauteren. Bijgestaan door de schitterende fotografie van Willy Lippens en de boeiende teksten van Stefaan Van Laere, bent u zo bereid om zelf aan de slag te gaan volgens uw eigen interpretatie!
Al verkrijgbaar vanaf € 39,95.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 39,95 | Bestellen |
Guy Van Cauteren maakte naam als de sterrenchef van restaurant 't Laurierblad en was ook de allereerste tv-kok in Vlaanderen nog voor deze term bestond. Zogezegd op rust blijft dit culinaire wonderkind actiever dan ooit. In auteur Stefaan Van Laere...
Theedrinken is al een tijd heel populair. Maar wat is nu het verschil tussen zwarte, groene en witte thee en tussen thee en een infusie? Hoe zet je een goede pot thee? Is thee nu echt zo gezond als beweerd wordt? Zijn high tea en afternoon tea synoniemen?...