Blaadjes.nl
 

 
Afbeelding van De Oude Belgen
 

De Oude Belgen

Marc Declercq

De wonderbaarlijke geschiedenis van onze lekkerste gerechten en waar je ze best kan vinden en proeven:• Wie maakte de eerse filet américain? • Waarom eten we konijn met pruimen? • En bloedworst met appelmoes? • Wanneer werden de eerste tomaten gevuld met garnalen? • Lagen de Spanjaarden aan de oorsprong van escaveche? • Is matoufet al meer dan 400 jaar oud? • Wat is de oorsprong van paling in ’t groen? • En was waterzooi echt een zootje uit het water? In ‘De Oude Belgen in de Keuken’ doet Marc Declercq 25 traditionele Belgische gerechten uit de doeken. Hij geeft de originele bereiding, vertelt over de oorsprong en geschiedenis van het gerecht, en geeft lekkere adressen uit hun stad of streek van herkomst. Wouter Van Vooren stond in voor de beelden die u nog meer zullen doen watertanden.Chef Kwinten De Paepe van het Leuvense restaurant Trente maakte verrassende nieuwe versies van deze soms oeroude traditionals.De Oude Belgen in de Keuken is zowel een kookboek, een culinair geschiedenisboek als een toeristisch lekkerboek.

Al verkrijgbaar vanaf € 54,99.

Aanbieder Prijs  
1 nummer voor € 54,99 Bestellen

Ook interessant

 
Afbeelding van CHEFS AAN BAKBOORD
 

CHEFS AAN BAKBOORD

Originele opvolger van 'Chefs op hete kolen' Barbecueën is nog nooit zo populair geweest. De tijd dat enkel worstjes, ribbetjes en kippenboutjes op de grill belandden, is stilaan voorbij. BBQ'en betekent ook verfijnd koken op gastronomisch niveau....

€ 9,75
Meer info

 
Afbeelding van Desserts & Wijn
 

Desserts & Wijn

Zoete desserts kun je perfect combineren met wijn, mits je een aantal regels in acht neemt. Na de succesboeken Groenten & wijn, Kaas & wijn, Vis & wijn en Vlees & wijn neemt auteur Marc Declercq de combinatie van nagerechten en wijn onder de loep. Als...

€ 14,98
Meer info

 
Afbeelding van Food & Wine
 
€ 78,75
Meer info

Bol Sale 2024
Bol Sale 2024