Zoete desserts kun je perfect combineren met wijn, mits je een aantal regels in acht neemt. Na de succesboeken Groenten & wijn, Kaas & wijn, Vis & wijn en Vlees & wijn neemt auteur Marc Declercq de combinatie van nagerechten en wijn onder de loep. Als smaakmaker biedt hij een overzicht van de zoete wijnen en schetst hij de ontwikkeling van desserts van vroeger tot nu. Sommelier William Wouters geeft op zijn beurt de best passende dessertwijnen weer. Marc Declercq pakt vervolgens uit met diverse toppatissiers uit binnen- en buitenland: klinkende Belgische namen als Pierre Marcolini, Gunther Van Essche van Del Rey, Philippe Vandecappelle van huis Mahieu en Thierry Wynant van banketbakkerij De Baere lichten hun liefde voor het vak toe en geven telkens vier huisrecepten prijs. Daarnaast komen ook de Nederlandse gevestigde waarden Adriaan van Haarlem (Huize van Wely) en Jeroen Goossens (Crème de la crème) aan bod, naast de Franse toppatissiers Christophe Michalak (Plaza Athenée, Parijs) en Arnaud Larher (Le Péché Mignon, Parijs). Roger van Damme, de peetvader van de moleculaire patisserie, sluit deze indrukwekkende lijst af. Ook de jonge generatie krijgt een eervolle plaats in het boek: Ann en Els Decoen vertellen hoe je zonder gebruik van bakmengsels klassieke recepten bereidt, zoals...
Al verkrijgbaar vanaf € 14,98.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 14,98 | Bestellen |
Met dit boek leer je woken en koken zoals een echte Chinese chef. Uw leermeester is Peh-Fo Pak, de chef-kok van de Wok Dynasty-restaurants. Hij toont je dat je in een wok niet alleen kunt roerbakken, maar ook stomen, frituren, koken en zelfs desserts...
Originele opvolger van 'Chefs op hete kolen' Barbecueën is nog nooit zo populair geweest. De tijd dat enkel worstjes, ribbetjes en kippenboutjes op de grill belandden, is stilaan voorbij. BBQ'en betekent ook verfijnd koken op gastronomisch niveau....
De wonderbaarlijke geschiedenis van onze lekkerste gerechten en waar je ze best kan vinden en proeven:• Wie maakte de eerse filet américain? • Waarom eten we konijn met pruimen? • En bloedworst met appelmoes? • Wanneer werden...