Vroeger wisten mensen hoe ze moesten eten, maar dedieetregels die van generatie op generatie zijn doorgegeven,zijn verwrongen en vervormd door de marketeersvan de voedingsmiddelenindustrie, door zogenaamdevoedingsdeskundigen en door de media. Het gevolg isdat we dolen door een landschap van voedselachtige substantiesdie om het hardst gillen dat ze goed voor onszijn. Echt eten verdwijnt uit beeld om te worden vervangendoor ‘voedingsstoffen’. En deze producten zijn juistslecht voor de gezondheid.We zouden minder eten moeten kopen en er meer voormoeten betalen. Daar worden we zelf beter van, maar ookhet milieu, ons ecosysteem en onze samenleving. Door wereldwijdte kijken naar traditionele diëten kunnen we zelfeen evenwichtig en gezond eetgedrag terugvinden.Pollans nuchtere advies is: eet nooit iets wat je overgrootmoederniet als voedsel zou herkennen.
Al verkrijgbaar vanaf € 29,90.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 29,90 | Bestellen |
Zelf koken plaatst de mens tussen natuur en cultuur – dat is de plek waar we mens het gelukkigst zijn. Pollan laat ons zien hoe de mens tot de meest vernuftige methoden kwam om rauw voedsel om te zetten in verrukkelijke spijzen en dat zelf koken dé...
Planten kunnen onze mentale ervaringen stimuleren of juist kalmeren. Over de hele wereld gebruiken we dagelijks cafeïne om de geest aan te scherpen, maar waarom is thee van de bladeren van een plant acceptabel, en thee van de zaden van de opiumpapaver...