Zelf koken plaatst de mens tussen natuur en cultuur – dat is de plek waar we mens het gelukkigst zijn. Pollan laat ons zien hoe de mens tot de meest vernuftige methoden kwam om rauw voedsel om te zetten in verrukkelijke spijzen en dat zelf koken dé manier is om gezonder en gelukkiger te worden. Met verhalen over zijn zoektocht aan de hand van vuur, water, lucht en aarde laat hij ons thuiskomen in de keuken.Met zijn krachtige proza en sterk betoog zou Pleidooi voor zelf koken wel eens net zo invloedrijk kunnen worden als Pollans eerste boek The Omnivore's Dilemma. – The Washington Post"Een mooie passage over de relatie tussen barbecue en offeren aan de goden wisselt hij af met het verhaal van ontploffend zelfbrouwbier in de kelder van huize Pollan, een levendig portret van de zuurkoolbacterie of een meditatie over de relatie tussen kaas, seks en dood.' – NRC Handelsblad
Al verkrijgbaar vanaf € 9,90.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 9,90 | Bestellen |
EET NOOIT IETS WAT JE OVERGROOTMOEDER NIET ALS VOEDSEL ZOU HERKENNEN! Vroeger wisten mensen hoe ze moesten eten, maar de dieetregels die van generatie op generatie zijn doorgegeven, zijn verwrongen en vervormd door de marketeers van de voedingsmiddelenindustrie,...
Planten kunnen onze mentale ervaringen stimuleren of juist kalmeren. Over de hele wereld gebruiken we dagelijks cafeïne om de geest aan te scherpen, maar waarom is thee van de bladeren van een plant acceptabel, en thee van de zaden van de opiumpapaver...