De Belg mag trots zijn op zijn culinaire erfgoed: de heerlijke Vlaamse grijze garnalen, een gezonde boterham met filet d’anvers of jambon d’Ardenne, de exclusieve Poperingse hopscheuten, de Geraardbergse mattentaarten, de Lierse vlaaikens, de Luikse wafels, … En de dorstige Beld mag ook niet klagen: in welke stad of provincie ook, hij vindt er altijd wel een streekbier of plaatselijke jenever!Het zijn stuk voor stuk producten die met veel liefde en vakkennis worden gemaakt. In zijn Kleine culinaire encyclopedie van België gaat auteur Marc Declercq in alle provincies op zoek naar deze streekeigen producten en hun fascinerende geschiedenis.Als resultaat krijgen wij een heerlijk boek vol streekgebonden lekkers, met traditionele bereidingen en nieuwe interpretaties van klassiekers. Het boek biedt bovendien praktische informatie zoals adressen van producenten van streekproducten en adressen van restaurants waar ze worden geserveerd.
Al verkrijgbaar vanaf € 16,10.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 16,10 | Bestellen |
Wist u dat de kabeljauw de kolonisatie van Noord-Amerika heeft gestimuleerd? Dat Sint-Jacobsschelpen licht en donker kunnen onderscheiden door een vijftigtal groene oogjes langs de rand van de schelp? En dat een predikant uit Terneuzen de eerste was die...
Wist je dat de kabeljauw de kolonisatie van Noord-Amerika heeft gestimuleerd? Dat een predikant uit Terneuzen de eerste was die aardperen in Europa teelde? En dat Sint-Jacobsschelpen licht en donker kunnen onderscheiden door een vijftigtal groene oogjes...
Een Belg geeft aan het begrip aardappels, vlees en groente een rijke, gevarieerde uitleg. Die stooft een sjalotje mee, giet er een scheut room, geuze of trappist bij, zet een schaaltje kriekensoep op tafel... maakt aardse gerechten als Waterzooi, Stoemp...