Welke wijn smaakt het best bij witte asperges met ham, boter en ei? En wat is de beste begeleider bij spaghetti bolognese, boeuf bourguignon, gegrilde entrecote of zalm met beurre blanc? Als wijnen en gerechten zorgvuldig worden gecombineerd, ontstaat een geheel dat meer is dan de som der delen. Je gaat dubbel genieten van zowel het drinken als het eten. Het genieten krijgt een extra dimensie.In Welke wijn waarbij geeft Hubrecht Duijker voor honderden gerechten passende wijnsuggesties, op basis van slechts enkele praktische regels en tips. Deze adviezen blijven niet beperkt tot een enkele wijn per gerecht, maar omvatten steeds diverse mogelijkheden – waaronder soms heel verrassende.De meeste Nederlanders zijn opgevoed met de regel om witte wijn bij vis, en rode wijn bij vlees te serveren en we kunnen gerust zijn: ook volgens Duijker zijn dat de beste combinaties. Maar bij welk gerecht schenk je een Merlot, en wanneer een Rioja? In deze gids vind je het in een handomdraai, dankzij de praktische indeling en een uitstekend register: op wijn én op gerecht!Een bijzondere extra bijdrage werd geleverd door bekende chef-koks en sommeliers. Zij gaven hun perfecte wijn-spijscombinaties prijs. Wijnschrijver Hubrecht Duijker werd uitgeroepen tot beste wijnschrijver van Nederland en tot beste...
Al verkrijgbaar vanaf € 27,98.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 27,98 | Bestellen |
Wijnen worden op het etiket steeds vaker aangeduid per druivensoort. Spiekboekje Wijn helpt je om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif. Zo'n twee dozijn veelvoorkomende druiven komen aan de orde. Hoe smaakt de wijn gemaakt van de merlot-druif? Bij...
Echte levensgenieters geven regelmatig een feest om in elkaars gezelschap te smullen van lekkere dingen. Binnen, buiten, bij een brunch of een souper. Natuurlijk zorg je ervoor dat gasten optimaal genieten. Gezelligheid, lekker eten een glaasje wijn of...
Gejaagd door de wijnVanaf zijn eerste wijnreis in 1969 heeft vinpressionist Hubrecht Duijker meticuleuze aantekeningen gemaakt, dag voor dag, in kleine notitieboekjes. Opmerkelijke ontmoetingen met wijnmakers, prachtige proeverijen, memorabele maaltijden...