Een culinaire zoektocht via social media100 x Hollands is de start en tevens het slotakkoord van een grootschalig multimediaal project, waarin culinaire duizendpoot Eke Mariën op zoek gaat naar het antwoord op de vraag: Wat eet Nederland?Via diverse social-media vraagt Mariën zijn volgers om hem iedere dag (of in ieder geval zo vaak mogelijk) te laten weten wat zij 's avonds gaan eten. Op deze manier ontstaat er een database gevuld met receptuur van de meest gegeten en geliefde gerechten van Nederlanders. Dat kan of een simpele gehaktbal zijn, of een patatje met. Maar ook pizza, pasta en sushi zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur. De top100 van deze gerechten wordt vervolgens gebundeld in het boek 100 x Hollands. Mariën zal voor alle gerechten originele receptuur geven en maakt zelfs de meest gewone gerechten bijzonder. Daarnaast worden culinair recensenten en journalisten gevraagd antwoord te geven op de vraag Wat eet Nederland? door hun persoonlijke top10 te formuleren. Eke Mariën is eigenaar van Boerenjongens Eetwinkel in het Amsterdamse IJburg. Binnen Boerenjongens combineert hij zijn culinaire activiteiten: koken, receptuurontwikkeling, culinaire producties (o.a. voor Delicious Magazine en BNR nieuwsradio), productontwikkeling en het schrijven...
Al verkrijgbaar vanaf € 12,-.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 12,- | Bestellen |
Eke Mariën leert ons 'het waarom' van het bakproces, op dezelfde manier waarop hij on 'het waarom' van het koken leerde in Cook & Chemist Bakken met kennis is dé gids om de juiste technieken voor het bakken van koek, gebak, taart en brood onder de...
"Wij werken met verse producten die we van dichtbij halen bij productenten die we persoonlijk kennen. Ambachtelijke kaasmakers, worstendraaiers, groente- en fruittelers en handelaren in thee, sapjes, jam of chocolade die allemaal met liefde hun werk doen...