- Nostalgie naar de gerechten uit je kindertijd- Een unieke blik in de keuken van Winiefred Van KillegemAndijvie of hutsepot klaarmaken zoals grootmoeder of moeder? Met veel geduld, een enorme vakkennis én liefde voor verse, zelfgekweekte producten… De oude recepten, doorgegeven van moeder op dochter, zijn vaak goed bewaarde keukengeheimen. Vandaag duikt diezelfde volkskeuken ook in toprestaurants op. De lekkerste en gezondste recepten zijn nog steeds die ‘op grootmoeders wijze’.Hoe maak je boekweitpannenkoeken of macarons? Past rabarber enkel in confituur? Wist je dat kool helpt tegen stramme spieren en rugpijn? Wat is toatjespap of balkenbrij? Wat is het lekkerste recept voor geslaagde mayonaise? Ken je het perfecte hoestdrankje met pastinaak? Kwartel, konijn met pruimen, ragout: deze gerechten leveren vanaf nu gegarandeerd succes op.Een prachtig kook- en geschenkboek vol traditionele recepten, aangevuld met boeiende verhalen over de herkomst van eeuwenoude ingrediënten. Met praktische tips van kruidenvrouw Winiefred Van Killegem.
Al verkrijgbaar vanaf € 9,90.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 9,90 | Bestellen |
Wat maakt de verleidelijke aardbei zo uniek en anders dan andere vruchten? En welke culinaire troeven heeft de bloedrode en bloedmooie vrucht in haar mars? Aanraken mag. De aardbei toont zich in dit boek van haar allerlekkerste kant. De Vlaamse topchefs...
Al sinds de prehistorie staat kaas op ons menu. ’s Morgens bij de boterham, als fondue en in gratin, bij het aperitief en als dessert. Lekker met een glaasje wijn en port, of een stevige pint, zelfs bij jenever of whisky. Verrassend veelzijdig. Kaas...
Genièvre et pèkèt. Notre eau de vieIl est parfait aussi bien à l’apéritif que comme digestif après un bon repas. Pour les uns, il sert de remontant en cas de coup de pompe, pour les autres il est la garantie de passer une douce nuit. Le genièvre,...