Dit boek vertelt het verhaal van de familie van den Wijngaard, die zich al drie generaties lang met bijzonder veel toewijding specialiseert in het rijpen van kaas. Niet zomaar kaas, maar bijzondere Nederlandse kazen, gerijpt onder invloed van het microklimaat van een historisch kaaspakhuis. Het is bovendien een uniek proefboek waarin de Reypenaer en Wyngaard kazen worden gecombineerd met verschillende dranken; van bier en wijn tot onder meer jenever, whisky, rum, port, sherry en madeira en een opmerkelijke reeks verse mosterds als afsluiter. Door de wonderlijke overeenkomsten tussen de kazen en dranken passen ze goed bij elkaar. Zo zijn de invloed van de omgeving, het microklimaat, het vat, de weersinvloeden, de smaak¬verandering tijdens de rijping en de natuurlijke grondstoffen de parallellen. De smaakaspecten van zowel de kazen als de dranken versterken elkaar. Daardoor kun je van beiden nog meer genieten.
Al verkrijgbaar vanaf € 22,70.
Aanbieder | Prijs | ||
---|---|---|---|
1 nummer voor € 22,70 | Bestellen |
Originele opvolger van 'Chefs op hete kolen' Barbecueën is nog nooit zo populair geweest. De tijd dat enkel worstjes, ribbetjes en kippenboutjes op de grill belandden, is stilaan voorbij. BBQ'en betekent ook verfijnd koken op gastronomisch niveau....
De wonderbaarlijke geschiedenis van onze lekkerste gerechten en waar je ze best kan vinden en proeven:• Wie maakte de eerse filet américain? • Waarom eten we konijn met pruimen? • En bloedworst met appelmoes? • Wanneer werden...
Zoete desserts kun je perfect combineren met wijn, mits je een aantal regels in acht neemt. Na de succesboeken Groenten & wijn, Kaas & wijn, Vis & wijn en Vlees & wijn neemt auteur Marc Declercq de combinatie van nagerechten en wijn onder de loep. Als...